matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonoemtria
kinia:
sin
2
25 −sin
2
65
7sin20cos20
czy ktoś ma pomysł jak to przekształcić, zeby dalo sie skroci? :<
29 lis 17:50
Saizou :
sin
2
25−sin
6
5=sin
2
(90−65)−sin
2
65=cos
2
65−sin
2
65=cos(2*65)=cos130=cos(90−40)=−sin40
1
1
sin20cos20=
*2sin20cos20=
*sin(2*20)=sin40
2
2
29 lis 17:52
ICSP:
sin
2
25 − sin
2
65 = cos
2
65 − sin
2
65 = cos(2 * 65)
1
sin20 cos20 =
sin(2 * 20)
2
29 lis 17:52
kinia:
dziekujhe
29 lis 17:59