paulina: pierwiastek 3 stopnia z 8 wynosi 2 ale jak to obliczyc
17 lis 19:12
ninka: bo 2x2x2=8 musisz mieć trzy liczby równe pomnożone przez siebie dadzą ci to co jest pod
pierwiastkiem
np

ierwiasrek 3 stopnia liczby 216 jest 6 bo 6x6x6=216 lub 6x6=36x6=216
17 lis 20:44
ninka: bo 2x2x2=8 musisz mieć trzy liczby równe pomnożone przez siebie dadzą ci to co jest pod
pierwiastkiem
np

ierwiasrek 3 stopnia liczby 216 jest 6 bo 6x6x6=216 lub 6x6=36x6=216
17 lis 20:45
marcela: √15+√15
19 lis 08:32
Alinka: √15+√15=2√15
19 lis 08:56