matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytm
annnnnna:
Oblicz: 4 − 1+log(2)3 (wszytsko po 4 jest w jej potędze)
29 lis 15:44
Janek191:
1
4
− 1 + log
2
3
= 4
−1
* (2
2
)
log
2
3
=
* 2
2 log
2
3
=
4
1
1
1
9
=
*2
log
2
3
2
=
* 2
log
2
9
=
*9 =
4
4
4
4
29 lis 17:14