Narysuj wykres fukncji okreśolnej wzorem
annnnnna: Narysuj wykres fukncji okreśolnej wzorem
f(x)+= −3x+1−4 −−> x+1 jest w potędze 3
omow wlasnosci tej fukncji: a−dziedzina, b−zbior wartosci, c−monotonicznosc, d−wartosc
najwieksza i najmniejsza
29 lis 15:42
Janek191:
f(x) = − 3 x + 1 − 4 ?
29 lis 15:47
annnnnna: dokladnie (:
29 lis 15:55
Janek191:

a) D
f = ℛ
b) ZW = ( −
∞ ; − 4 >
bo ∀ x f(x) < 0 i lim f(x) = − 4 i lim f(x) = −
∞
x → −
∞ x →
∞
c) f jest malejąca
d) y
max = − 4; f nie ma najmniejszej wartości
29 lis 16:37
annnnnna: dziekuje
29 lis 16:46