matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc i dokładne obliczenia
agusia:
Oblicz pole pierścienia przedstawionego na rysunku!
17 lis 19:05
M:
4 maj 12:23
Podstawy Geometrii:
r
1
=3 r
2
=6 P
p
=πr
2
2
−πr
1
2
P
p
=36π−9π=27π jm
2
4 maj 14:04