pochodna
ola: z definicji pochodnej funkcji rzeczywistej wyznacz pochodna
f(x)=√4x+1 gdzie x0=2
Według moich obliczen wyjdzie 1/6 ale chce sie upewnić
28 lis 19:34
ola: Pomóżcie chodzi mi tylko o potwierdzenie czy dobra odpowiedz
28 lis 19:43
Krzysiek: jeżeli f(x)=√4x+1 to źle, bo powinno wyjść 2/3
28 lis 19:46
ola: To w takim razie f(2+h) ile jest równe ? Bo ja mam że √8+1+h i tu pewnie mam błąd ale nie wiem
jak inaczej to ugryźć
28 lis 19:47
Krzysiek: f(2+h)=√4(2+h)+1=√9+4h
28 lis 19:52
ola: Dziękuje
28 lis 19:56