matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziekuje za rozwiazanie:)
Przemo:
Przyklady: a) {3x−3y+3=0 {x+12y−2=0 Klamra powinna byc jedna i po niej przyklad ja napisalem 2. b) {4x−2y=6 {3x+6y=12 c) {3x−4y=14 {−2x+7y=−18 Prosze o pomoc
17 lis 19:05