matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć granicę ciągu
Ola:
−8
n−1
7
n+1
28 lis 15:28
Saizou :
8
n−1
8
n
*8
−1
8
8
−1
−
=−
=−(
)
n
*
=....
7
n+1
7
n
*7
7
7
1
28 lis 15:30
Hajtowy:
albo po prostu... podzielić to przez 7
n
28 lis 17:21