matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji
K.:
Mam problem z naszkicowaniem funkcji |1/x −2|. W jakich krokach narysować wykres funkcji?
28 lis 15:19
J:
1
1) y =
x
1
2) y =
x −2
3) y = I.........I
28 lis 15:21
J:
1
...a jesli f(x) =
− 2 ,to
x
1
1) y =
x
1
2) y =
− 2
x
3) y = I ...............I
28 lis 15:25
daras:
w dwóch
28 lis 17:02