matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
matmaboli:
Sprawdź, czy równość ( tg
2
α − sin
2
α ) * ctg
2
α = sin
2
α
28 lis 13:18
matmaboli:
jest prawdziwa.
28 lis 13:18
J:
cosα
L = (tgα*ctgα)
2
− sin
2
α*(
)
2
= 1 − cos
2
α = sin
2
α = P
sinα
28 lis 13:27