Pole przekroju poprzecznego stożka.
Pati:

Z rysunku wynika, że pole przekroju poprzecznego stożka wynosi: ... ?
28 lis 12:47
daras: to pytanie dla pierwszoklasisty ?
28 lis 14:31
Tadeusz:
81π
28 lis 14:34
pigor: ..., z rysunku i podobieństwa ...:
k= 1510+15=
1525=
35 − skala podobieństwa, to
Pr= π r
2= π(15k)
2= π*15
2*k
2= 15
2*
925π=15*15*
925π =
= 3*3*9π =
81π− szukane
pole przekroju stożka...
28 lis 14:40
daras: Tadziu nie zdałes do drugiej klasy
28 lis 14:43
Tadeusz:
...zdałem ... Ojciec zaniósł cielaka −
28 lis 14:58