pochodna
konkret: mam do policzenia pochodną liczby sin4(e2x) pomoże ktoś?
28 lis 11:59
J:
y' =4sin3(e2x)*cos(e2x)*e2x*2 .... i uprość zapis..
28 lis 12:01
J:
... = 4e2xsin2(e2x)sin(2e2x)
28 lis 12:04
konkret: a czy jeśli zrobiłem tak.
sin4(ex)x to mogło wyjśc coś takiego? 4sin3(e2)x*cos(ex)2*2ex*ex?
28 lis 12:07
konkret: źle napisałem... jeszcze raz sin4(ex)2=
28 lis 12:09
konkret: 4sin3(ex)2*cos(ex)2*2ex*ex
28 lis 12:11
konkret: ?
28 lis 12:16
konkret: w ogóle mogłem tak rozbić tą potęgę?
28 lis 12:18
J:
... to jest dokładnie to samo co napisałem o 12:01 ... i mozna uprościć do zapisu: 12:04
28 lis 12:21
konkret: czyli dobrze?
28 lis 12:23
J:
..napisałem, że TAK ..
28 lis 12:27
konkret: ok, dzięki wielkie
28 lis 12:28