Prosze o pomoc
bscarlet: Jeszcze dla sprawdzenia czy mam dobrze zrobione jedno zadanie
logx= log40−log5+2log2
Mi wyszlo ze logx= 32
Nie wiem czy dobrze
28 lis 10:04
Tadeusz:
... oczywiście, że .... NIE DOBRZE
28 lis 10:07
bscarlet: a jak powinno byc
28 lis 10:09
Tadeusz:
| | 40*4 | |
logx=log |
| ⇒ logx=log32 ⇒ x=... |
| | 5 | |
28 lis 10:12
J:
| | 40 | |
logx= log40 − log5 + log4 = log40 − log(5*4) = log40 − log20 = log |
| = log2 |
| | 20 | |
28 lis 10:13
bscarlet: dziekuje bardzo
28 lis 10:15
J:
...moje źle ....
28 lis 10:16
Tadeusz:
... ciekawe ... a niby dlaczego to −log(5*4) ... wszak tam jest +2log2
28 lis 10:16
bscarlet: Mi wyszlo log32
logx=log(40;5)+log4=log8+log4= log(8*4)= log32
28 lis 10:19
J:
.. i tak ma być ...
28 lis 10:23
bscarlet: dzieki
28 lis 10:24