matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytm
ela:
log 4a=3 oblicz log4 16a2 4 topodstawa 2 na końcu to potęga
27 lis 23:44
Ditka:
log
4
a=3 z def. 4
3
=a log
4
16a
2
=log
4
4
2
*(4
3
)
2
=log
4
4
2
*4
6
=log
4
4
8
=8
28 lis 00:02
ela:
Ditka dzięki za pomoc
28 lis 06:53