Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość tego ostrosłupa.
maja23: Dany jest ostrosłup prawidłowy czworokątny o boku podstawy a=7cm. Kąt między wysokością ściany
bocznej z podstawą ma miarę 60 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość tego
ostrosłupa.
27 lis 23:04
28 lis 07:07
maja23: proszę wyliczcie mi to, bo jak zrobiłam tym sposobem to mój nauczyciel twierdzi, że wynik
dobry, ale mam to wyliczyć w inny sposób.
9 gru 09:59
:):

b=3,5
i z tw. Pitagorasa
9 gru 10:02
:): 7=h
9 gru 10:06