matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz:
Krzychu:
Zad1:
3
1
1
a)7
− 2,2 − (3
− 1,8 + 5
) =
4
2
4
1
b)(1
− {23}{24} * (8 + 1{3}{5}) =
16
4
1
0,75 *
) : 1
3
4
c)0,75 +
=
1
2
0,72 −
: 1
5
3
Zad.2: a)(5
√
96
+
27 lis 22:20