matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
jaaa:
Wyznacz dziedzinę funkcji y=
√
arctgx
27 lis 22:18
pigor:
..., z własności funkcji y=
√
x
i y=arctgx :
D
f
to zbiór rozwiązań koniunkcji (układu) nierówności arctgx ≥ 0 i −
1
2
π < arctgx <
1
2
π i x∊R ⇔ ⇔ 0≤ arctgx <
1
2
π i x∊R ⇔
0 ≤ x
⇔ x∊
< 0;+
∞
)=D
f
. ..
28 lis 00:00
kyrtap:
już to rozwiązałem
28 lis 00:18
kyrtap:
https://matematykaszkolna.pl/forum/268186.html
28 lis 00:18