matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie dla ambitnych - kolokwium
BoosterXS:
c+5
Niech f(c) =
5
a) obliczyć granicę ciągu a
n
= (f(n))
−2n+1
f(x)
b) wyznaczyć asymptoty pionowe i poziome wykresu funkcji g(x) =
, gdzie x∊R \ {1}
x−1
27 lis 21:21
BoosterXS:
nikt nic?
28 lis 20:50