matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
grzywkens:
wiedząc że lim przy n→
∞
= e, o ile lim przy n→
∞
a
n
= 0 i a
n
≠ 0 dla n należącego do N, oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym:
n
e
n
= (1+
)
n+1
n+1
ktoś pomoże?
27 lis 20:46