matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka przez podstawianie
Zakłopotana Madzia :):
e
x
pomoże ktoś obliczyć całkę przez podstawianie? ∫
dx
1+e
x
27 lis 19:53
Mila:
[e
x
=t, e
x
dx=dt]
1
=∫
dt=ln(1+e
x
)+C
1+t
27 lis 19:58
Zakłopotana Madzia :):
no tak.. za bardzo kombinowałam.. dziękuję
27 lis 20:22