| 1 | 1 | 1 | ||||
(arctgx−arcctg1x)'=(arctgx)'−[(arcctgx)'*x']= | −[− | *(− | )]= | |||
| x2+1 | x2+1 | x2 |
| 1 | 1 | x2−1 | ||||
= | − | = | a ma wyjść 0 ? Co robię źle dziękuję | |||
| x2+1 | x2(x2+1) | x2(x2+1) |
| 1 | ||
y = actg(x) − actg( | ) | |
| x |
| 1 | ||
y = u − v u = actg(x) v = actg(z) z = | ||
| x |
| −1 | ||
u' = [actg(x)]' = | ||
| 1 + x2 |
| −1 | ||
v' = [actg(z)]' = | * z' = **) | |
| 1 + z2 |
| 1 | 1 | |||
z' = [ | ]' = − | |||
| x | x2 |
| 1 | 1 | 1 | |||||||||||||
**) = | * | = | |||||||||||||
| x2 | x2 + 1 |
| −1 | 1 | |||
*) = | + | = 0 | ||
| 1 + x2 | x2 + 1 |
?