matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mogę prosić o rozwiązanie :)
jack:
x+3
x+1
−
= 1
1
2
2
3
27 lis 15:04
J:
spróbuj ... pomnóż obustronnie przez 6.
27 lis 15:11
ania:
3(x+3)−2(x+1)=9 3x + 9 − 2x −2=9 x=2
27 lis 15:14
ania:
juz po pomnozeniu przez 6
27 lis 15:14