aa
Hugo: Jest ktos dobry z c++?
27 lis 13:36
Tadeusz:
... wolę wj −
27 lis 13:47
Hugo: co to wj xd?
27 lis 13:50
kyrtap: co masz napisać Hugo?
27 lis 14:02
===:
... myślałem
Hugo, że już rżniecie w brydża ... a TY tylko programowanie ... −
27 lis 14:25
27 lis 15:24
Metis: Laska czy łaska

Bo jest różnica
27 lis 15:38
bezendu:
Hugo na kiedy tego potrzebujesz ?
Przez weekend mogę Ci napisać wszystkie programy z listy

Napisz do mnie na gadu.
27 lis 16:08
Hugo: o 16:45 mam zajecia
27 lis 16:11
Hugo: Łaska :c
27 lis 16:11
bezendu:
To niestety nie pomogę

Bo też jestem na zajęciach
27 lis 16:16
Hugo: jak bym po zajęciach nie ogarniał to sie zglosze
27 lis 16:17
Dziadek Mróz: Pierwsze:
#include <iostream>
using namespace std;
void funkcja1(int& a, int& b)
{
int temp = a;
a = b;
b = temp;
}
int main()
{
int l1 = 10;
int l2 = 3;
cout << l1 << ' ' << l2 << endl;
funkcja1(l1, l2);
cout << l1 << ' ' << l2 << endl;
return 0;
}
27 lis 16:24
Dziadek Mróz: Drugie:
#include <iostream>
using namespace std;
void funkcja2(int *a, int *b)
{
if (*b < 10 and *a > 10)
{
int temp = *a;
*a = *b;
*b = temp;
}
}
int main()
{
int l1 = 11;
int l2 = 3;
cout << l1 << ' ' << l2 << endl;
funkcja2(&l1, &l2);
cout << l1 << ' ' << l2 << endl;
return 0;
}
27 lis 16:34
Dziadek Mróz: Trzecie:
#include <iostream>
using namespace std;
int *funkcja3(int n)
{
int *blok = new int [n];
for(int i = 0; i < n; i++)
{
blok[i] = (i + n) * n;
}
return &blok[0];
}
int main()
{
int n = 4;
int *out = funkcja3(4);
cout << *out << endl;
return 0;
}
27 lis 17:05
Hugo: Dziekuje
27 lis 17:13
Hugo: Poszedlem do goscia i mnie nie przyjął... Najblizsze cpp w wt i oczywiscie ogarne sb starannie
treści powyżej. Dziękuje ze mozna na was JAK ZWYKLE LICZYC szczególnie
Dziadek Mróz
liczyc

!
27 lis 17:14
Dziadek Mróz: Czwarty:
#include <iostream>
#include <math.h>
using namespace std;
double funkcja(int a)
{
if (a != 0)
return exp(log(4.53)/a);
else
return 1;
}
double funkcja4(double (*fun)(int), int v)
{
return (*fun)(v);
}
int main()
{
int n = 2;
double (*fun)(int) = funkcja;
double out = funkcja4(fun, n);
cout << out << endl;
return 0;
}
27 lis 17:28
Dziadek Mróz:
Gwoli wyjaśnienia do 4.
pow(4, 1/2) = 1
a1/n = eln(a1/n) = eln(a)/n
27 lis 17:30
Dziadek Mróz:
Ostatnie dwa niech ktoś inny zrobi bo mam dość C++. Wracam do Pythona
27 lis 17:32
kyrtap: Hugo to narazie początek twojej przygody w C++ , potem będzie ciężej
27 lis 17:34