pomocy
tomek: znajdz liczby rzeczywiste
c)
| x+y * i | | 9 − 2 i | |
| = |
| |
| x − y * i | | 9 + 2i | |
d)
(2+yi)(x−3i) = 7 − 1
27 lis 12:22
J:
..weź się w końcu sam do roboty ...
27 lis 12:24
tomek: jestescie po to by pomoc, wiec oczekuje na pomoc. jakas wskazowke
27 lis 12:29
Godzio:
c) Przemnóż na krzyż
d) Stawiam, że źle przepisane
Wskazówka ogólna
a + bi = x + iy ⇔
a = x i b = y
27 lis 12:31
J:
a to ciekawe, nie wiedziałem,że to nasz obowiązek ...
za poprzednie zadania nawet nie podziękowałeś, wątpie czy ktoś Ci tu pomoże...
27 lis 12:31
Gray: Ja z chęcią koledze pomogę... znaleźć właściwą drogę... Pewnie bana dostanę więc się pożegnam:
miło było tu pomagać

; niestety to jest silniejsze ode mnie
27 lis 12:48
Gray: tomku, za wpis z 12:29 należy Ci się tylko jedno: S P I E R D A L A J
27 lis 12:52
tomek: dziekuje bardzo.
juz wiem co i jak.
a jesli chodzi o zadania typu :
− oblicz modul liczb zespolonych :
a) 6 − 8 i
− zapisz w postaci trygonometrycznej :
a) 7 + 7 i
27 lis 12:53
J:
..mam nadzieję
Gray , że nie dostaniesz .... (kultury trzeba też uczyć i to różnymi
metodami )...
27 lis 12:54
J:
..i moja rada , poproś rodziców, niech Ci zafundują płatne korepetycje .. moż wtedy
weźmiesz się do roboty !
27 lis 13:05