matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin(x y) i tg2x
Nemo:
Obliczyć sin(x+y), tg2x wiedząc że cosx =
1
2
i x∊(0,
π
2
) i cosy=−
1
2
i y∊(π,
3π
2
)
17 lis 18:25
ja:
sin(xy)
23 mar 23:59
Jack:
sin(x+y)=sinx*cosy+cosx*siny itp.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Funkcje_trygonometryczne#Podstawowe_to.C5.BCsamo.C5.9Bci_trygonometryczne
24 mar 00:02