matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help me !!
Limo:
Znajdź największą i najmniejszą wartość funkcji x→f(x)=
1
2
−sinx, dla x∊[−
π
2
,
π
2
]
17 lis 18:19
M:
4 maj 12:23
Leszek:
dla x = π/2 , −sinx = −1, czyli f(x) = 1/2+1 = 3/2 dla x = − π/2 , −sinx = 1, czyli f(x) =1/2 −1 =−1/2
4 maj 14:56