matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij na podstawie definicji że funkcja f(x)= U{x-3}{x-1} jest rosnąca w zbi
kropka:
x−3
udowodnij na podstawie definicji że funkcja f(x)=
jest rosnąca w zbiorze(−
∞
,1)
x−1
i jeszcze b)
−3x
4
udowodnij że funkcja g(x)=
jest parzysta
x
2
−16
Proszę o pomoc
26 lis 22:02