matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęga o wykładniku wymiernym
igagag:
1
4
−
2,5 ( −25 w potędze)
jak to obliczyć? Zamienić 2,5 na niewłaściwy i będzie p10{1/4}
−
{25} i co dalej?
26 lis 21:34
Mila:
1
(
)
−2.5
4
Taki zapis?
26 lis 21:37
igagag:
Tak dokładnie miało być
26 lis 21:45
Mila:
1
1
((
)
2
)
−2.5
=(
)
−5
=2
5
=32
2
2
26 lis 22:11
igagag:
Dziękuję bardzo!
26 lis 22:16