Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem f(x)=U{1}{IxI-3} gdzie x∊R-{-3,3}
LDogg: | | 1 | |
Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem f(x)= |
| gdzie x∊R−{−3,3} |
| | IxI−3 | |
Rozumiem że najprostszym rozwiązaniem będzie zastosowanie przekształceń i nanoszenie kolejnych
funkcji na wykres, tak?
Jeszcze jest drugie polecenie: na podstawie wykresu funkcji f przeprowadź dyskusję liczby
rozwiązań równiania. To już kompletna czarna magia jak dla mnie

Bardzo proszę o wsparcie
26 lis 20:56
Tadeusz:
takich zadań było tu "na kopy"
Póki zaczniesz ustalać ilość rozwiązań ... to określ jakiego równania
26 lis 21:02
LDogg: Mój błąd, przez ten pośpiech zapomniałem o samym równaniu, które wygląda następująco:
26 lis 21:07
Tadeusz:
1) naszkicować wykres potrafisz?
26 lis 21:08
LDogg: tak, ale nie wiem czym jest ta dyskusja i jak ją przeprowadzić
26 lis 21:12
Tadeusz:

po prostu "ciąć" ten wykres stałą y=m (pozioma)
26 lis 21:17
LDogg: Bardzo dziękuję
26 lis 21:18
Tadeusz:
−
26 lis 21:20