matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura z dziś
beata:
rozwiąż równanie sin3x+sin9x=0 czy to tak 2sin6xcos3x=0 2sin6x=0 lub cos3x=0 6x=α lub 3x=β sinα=0 cosβ=0 α=kπ β=π/2 +kπ 6x=kπ x=π/6+kπ/3
x=kπ/6
26 lis 20:08