matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objetosc walca przy obwodzie pobocznicy 20
fiolas22:
znalesc objetosc walca jezeli obwod jego pobocznicy rowna sie 20.
26 lis 20:03
M:
28 sie 06:04
kerajs:
2πrh=20
20
V(r)=πr
2
*
; dla r>0
2πr
V(r)=10r
29 sie 16:25