3 | ||
minut wykonali | zleconej pracy. Resztę zlecenia wykonał pierwszy pracownik. Ile czasu | |
4 |
10 | ||
3h 20 min= | h | |
3 |
1 | |
−−− ilość pracy wykonanej w ciągu jednej godziny przez I pracownika | |
x−2 |
1 | |
−−− " " " " " przez II pracownika | |
x |
10 | 3 | |||
Razem pracowali przez | h i wykonali | całej pracy | ||
3 | 4 |
1 | 1 | 10 | 3 | |||||
( | + | )* | = | |||||
x−2 | x | 3 | 4 |
1 | 1 | 9 | |||
+ | = | /*40x(x−2) | |||
x−2 | x | 40 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |