matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć wszystkie asymptoty funkcji:
Rafał:
1
f(x)=
x
2
+x
26 lis 19:55
M:
28 sie 06:04
kerajs:
1
1
f(x)=
−
x
x+1
Asymptoty pionowe obustronne: x=0, x=−1 Asymptota pozioma w −
∞
: y=0 Asymptota pozioma w +
∞
: y=0
29 sie 16:22