matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rowanie
jadziaa33:
Rozwiazac rownanie
2x
2
+1
x
2
+1
y'=xy
2
−
*y +
dla y=1 : x≠0.
x
x
Wiem ze jest to rownanie Ricatiego. Próbuje je zrobic ale nie wychodzi...
26 lis 17:22
jadziaa33:
1
podstawiam ze y=1+
z
i po dokonaniu odpowiednich obliczen wychodzi ze
z
z'−
+x=0
x
26 lis 17:54