Równanie
Karolina: Równanie. Proszę o pomoc, nie wiem jak wyznaczyć y

(
12y)
2 − y
2=−7
26 lis 16:03
Mila:
144−y
4=−7y
2
y
4−7y
2−144=0
Δ=49+4*144=625
| | 7+25 | |
y2={7−25}{2}<0 nie odp. lub y2= |
| |
| | 2 | |
dokończ
26 lis 16:13
pigor: ..., y≠0, to dane równanie jest
... ⇔ y
4−7y
2−12
2= 0 i
√Δ=25 ⇒ y
2= −9 v y
2=16 ⇒
⇒ y∊∅ v |y|=4 ⇔ y=−4 v y=4 ⇔
y∊{−4,4} . ...
26 lis 16:22
pigor: ..., ups ; przepraszam .
26 lis 16:23
....::
Gdzie nie zajrzysz, tam
Mila
26 lis 16:26
Mila:
Od przybytku podobno głowa nie boli.
26 lis 16:30