Logika
Ankaa: Wskazać wszystkie elementy i podzbiory każdego z następujących zbiorów:
A={∅,{∅}}
B={{∅},{{∅}}}
C={∅,ℕ,{∅}}
D={ℕ,{ℕ}}
Czyli
Elementami A są ∅ ,{∅} a podzbiorem ∅
Elementami B są {∅}, {{∅}} a podzbiorami ∅, {∅}
Elementami C są ∅, ℕ, {∅} a podzbiorem ∅
Elementami D są ℕ {ℕ} a podzbiorami ℕ
O to chodzi ?
Z góry dziękuję za pomoc
pigor: ..., widzę to raczej tak :
elementy A={∅,{∅}} to ∅,{∅}, a
podzbiory : ∅,
{∅},{{∅}}, A ;
elementy B={{∅},{{∅}}}to {∅},{{∅}}, a
podzbiory : ∅,
{{∅}},{{{∅}}}, B;
elementy C= ...

itd, itp.