matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Kuba:
log
2
x<log
x
2
1
log
2
x <
log
2
x
log
2
x=t
1
t<
t
t
2
−t/2<0 t(t
2
−1)<0 t=0 t=1 t=−1 i co teraz?
17 lis 17:35
BiebrzaFun :
x>0
1
t<
t
t
2
−1
<0
t
t(t
2
−1)<0 t=0 t=1 t=−1 t<−1 lub t>0 lub t<1 log
2
x<−1 lub log
2
x>0 log
2
x<1
1
log
2
x<log
2
log
2
x>log
2
1 log
2
x<log
2
2
2
1
x<
x>1 x<2
2
i x>0
1
odp.x∊(0;
)U(1;2)
2
17 lis 17:51