na dzis
on: oblicz dziedzine :
1) f(x)= 1/(x2−4)+ 1/(x2+3) − √2− 1/lxl
2) f(x)= √sin2x + √cosx
3) f(x)=√sin2x+cox+1
26 lis 09:33
J:
| | 1 | |
1) Warunki: x ≠ 0 i x2 − 4 ≠ 0 i 2 − |
| ≥ 0 ...
|
| | IxI | |
2) Warunki: sin2x ≥ 0 i cosx ≥ 0
3) Warunek: sin
2x + cosx + 1 ≥ 0
26 lis 09:37
on: a jak to rozwiazac?
26 lis 09:52
J:
| | 1 | |
1) (x+2)(x−2) ≠ 0 ... IxI ≤ |
| ... i próbuj ... |
| | 2 | |
26 lis 10:00
on: a czemu w pierwszym sie nie pisze że x2+3≠0?
26 lis 10:03
J: ..bo jest zawsze dodatnie..
26 lis 10:24