matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ktoś może to rozwiązać?
afgaga:
√
25−10x+x
2
=8−3|x−5|
25 lis 22:27
Krystek:
I5−xI=8−3Ix−5I
25 lis 22:28
Eta:
|5−x|=|x−5| |x−5|=8−3|x−5| 4|x−5|=8 ⇒ |x−5|=2 ⇒
x=7
v
x= 3
26 lis 01:23