trygoomnetria wzór skróconego mnożenia
katarzynkaa: sin
3x+ cos
3x = ?
dane:
sinx + cosx =
13
proszę o szybkie rozw
17 lis 17:12
katarzynkaa: prooosze pomozcieee
17 lis 17:15
katarzynkaa: ekhem, błagam
17 lis 17:18
Godzio: a
3+b
3=(a+b)(a
2−ab+b
2)
| | 1 | |
sinx+cosx)(sin2x−sinxcosx+cos2x)= |
| (1−sinxcosx) |
| | 3 | |
17 lis 17:20
katarzynkaa: hmm a co z tym sinxcosx ? też próbowałam z wzorów do 3 ale własnie cały czas coś zostawało...
17 lis 17:23
Godzio: nie mam pojęcia
17 lis 17:28
katarzynkaa: Godzio, where are you ?
17 lis 17:28
katarzynkaa: o, no trudno, dziękuję bardzo za pomoc
17 lis 17:28