egzamin
Róża 33: Azo możesz



mi pomoc?
17 lis 17:01
Aza:
17 lis 17:03
Aza:
Napisz zadania, zawsze ktoś pomoże
17 lis 17:03
Róza33: Napisałam je wczoraj nie dostałaś ich napisałam je w granicach u Tima
17 lis 17:09
Aza:
Zaraz tam spojrzę
17 lis 17:09
Róża 33: Ale ok będę pojedynczo pisać
1. Narysuj koło w układzie 0+y, wiedząc, ze( x+2) 2 + (x−3)2 = 16
17 lis 17:14
Róża 33: 2. Wyznacz kątα∡ 115 st. i 50 mam go narysować i obliczyć
17 lis 17:18
Róża 33: 3.Wyznacz∡α iβ − okrąg w nim wpisany trójkąt z kątami średnicą środek i pod spodem 20st
17 lis 17:29
Róża 33: 4. Oblicz pole figury zakreskowanej 10*10
17 lis 17:31
Róża 33: 5. oblicz odcinek x z twierdz Talesa x,4 i x ,10
17 lis 17:33
Róża 33: 6.oblicz pozostale funkcje trygonometryczne kąta ostrego wiedzac,że cosα =√3/2
17 lis 17:45
Aza:
zad1/ równanie okręgu:
(x −a)
2 + (y−b)
2= r
2 gdzie: S(a,b) −− środek okręgu r−−− dł. promienia
to: (x +2)
2 +(y−3)
2 = 16 => S( −2, 3) i r = 4
zaznacz punkt S w układzie współrzędnych i cyrklem o rozwartości 4 jednostki
narysuj okrąg
pozostałe zad. musisz napisać dokładnie co jest dane i jak wyglądają rysunki
bo inaczej , to skąd mamy to wiedzieć ? to bardzo ważne
17 lis 17:45
Róża 33: 6.oblicz pozostale funkcje trygonometryczne kąta ostrego wiedzac,że cosα =√3/2
17 lis 17:45
Róża 33: 6.oblicz pozostale funkcje trygonometryczne kąta ostrego wiedzac,że cosα =√3/2
17 lis 17:45
Aza:
zad6/ odpowiedzi są znane
| | √3 | |
bo jeżeli α −−− jest katem ostrym i cosα= |
| .... to α= 30o
|
| | 2 | |
wówczas sin 30
o =
12 tg30
o =
√33.... i ctg30
o=
√3
pokażę ,że tak jest
| | √3 | |
cosα= |
| podnosimy obustronnie do kwadratu:
|
| | 2 | |
cos
2α=
34
z jedynki trygonometrycznej sin
2α= 1 − cos
2α= 1 −
34=
14
to gdy α −−− kąt ostry to: sinα=
√14=
12
| | sinα | | 12 | | 1 | | 2 | | 1 | | √3 | |
tgα= |
| = |
| = |
| * |
| = |
| = |
|
|
| | cosα | | √3/2 | | 2 | | √3 | | √3 | | 3 | |
17 lis 17:54
Ola : Jest ktoś dobry z fizy
Tu jest zadanie :
oblicz, ile wynosi długofalowa granica zjawiska fotoelektrycznego dla cynku, jeżeli praca
wyjścia dla tego metalu W=3,35eV?
17 lis 17:55
Róża 33: 3 okrąg opisany na trójkącie. oparty na średnicy 20 st. wyznaczyć ∡α i β
17 lis 18:29
Róża 33: 4. narysowany jest kwadrat 1/2 zakreskowana wymiary 10 cm na 10 mam obliczyć pole
zakreskowanej
17 lis 18:37
Aza:
Ojjjj , jak tak jest jak piszesz ?
to to zadanie na poziomie przedszkolaka
Pkw= a2 = 10*10= 100 cm2
to połówka tego kwadratu ma pole 50cm2
17 lis 18:42
Róża 33: trajkot o kacie prostym wyznaczyć α jeden bok górny ma 115, dolny 50 stopni
17 lis 18:53
Róża 33: trójkąt o kacie prostym wyznaczyć α jeden bok górny ma 115, dolny 50 stopni
17 lis 18:53
Róża 33: nie wzór na kolo 2π
17 lis 18:55
Róża 33: ma wyjść 100− 25π
17 lis 19:04
Róża 33: w zadaniu 4 taki ma być wynik 100−25π
17 lis 19:05
Eta:
to nie może być połówka kwadratu
Róża nic nie mogę poradzić , bo nie znam poprawnych treści zadań
17 lis 19:08
Róża 33: co mam zrobic?
17 lis 19:15
Róża 33: sorry nie polówka tylko cztery polówki trójkątów w kwadracie nie narysuje ci bo nie umiem
tutaj tego zrobić
17 lis 19:20
Róża 33: Eta ktoś sie podszył pod mój nick
17 lis 19:55
17 lis 19:59
Eta:
Nic Ci nie poradzę, sorry , muszę widzieć treść zadania

Wybacz
17 lis 20:11
Eta:
Ten ktoś nie jest w porzadku, trudno!
Rozwiązałam mu zadanie i nawet nie podziekował
17 lis 20:13
17 lis 21:54
17 lis 21:57
17 lis 21:57
Antonina 66: oblicz dl odcinka x
x x
−− ; −−
4 10 z twierdzenia Talesa
Dziekuje
17 lis 23:32
Antonina 66: oblicz dl odcinka x
x x
−−− ; −−−−−
10
4 twierdzenie Talesa na krzyż tak?
10x= 40
x=4
18 lis 02:20
Antonina 66: twierdzenie Talesa. jak cos nie tak to popraw sorry
x x
−−−−− ; −−−−
4 20
18 lis 02:27
Antonina 66: x 4
−−− = −−−−−− 20x =4 x= 20
x 20 −−−−−−−−
4
18 lis 02:38
Antonina 66: Bogdanie sprawdź czy dobrze i dobranoc
18 lis 02:41