funkcje
Lukas:
arccos0 jak to policzyć ?
25 lis 16:13
kyrtap: arccos0 = α , α∊<0,π>
25 lis 16:18
Lukas:
25 lis 16:24
kyrtap: hm niezrozumiały zapis
25 lis 16:26
Mila:

Tak jak napisał kolega:
arccos0 = α , α∊<0,π> odwrotną funkcją jest cosinus, to piszesz tak
cos(arccos
0 )= cosα⇔
25 lis 16:28
Lukas:
Mila a masz sposób żeby te funkcje szybko opanować ?
25 lis 16:35
Mila:
Znać wykresy, znać dziedzinę, znać zbiór wartości.
Rozwiązać dobrze już rozwiązane zadania.
Podam adresy.
25 lis 16:39
Lukas:
Ok, bo bardzo tego potrzebuję, zaniedbałem trochę bo robiłem arkusze maturalne.
25 lis 16:41
25 lis 16:45
Lukas:
Dziękuję.
25 lis 17:30