matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice ciągu
katarzyna:
oblicz granice ciągu an o wyrazie ogólnym an=(n−1/n+3)
2
n
25 lis 14:18
katarzyna:
na końcu jest do potegi 2n pomocy!
25 lis 14:18
J:
2
2n
= lim [(1 −
)
n+3
)]
= (e
−2
)
2
= e
−4
n+3
n+3
25 lis 14:21