matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra
Igor:
Stosujac wzory Cramera zbadaj rozwiazania układu równan w zaleznosci od parametru a:
⎧
x+y+z=1
⎨
x+2y+az=2
⎩
x+y+2z=3
W=−1 W
1
=−2a−4 W
2
=2a−3 W
3
=3 nie wiem co mam dalej robić...
25 lis 12:52