matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pochodną funkcji
Gościu95:
Wyznacz pochodną funkcji
3x
2
+ 2(x
√
x
2
)
f(x)=
2
√
x
25 lis 12:18
J:
3x
2
+ 2x
2
5
f(x) =
=
*x
3/2
2x
0.5
2
5
3
15
f'(x) =
*
8x
1/2
=
√
2
2
2
4
25 lis 12:25
J:
... druga linijka ... skreśl cyfrę 8 ....
25 lis 12:27
Gościu95:
Dziękuje
25 lis 12:32