matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejscem zerowym funkcji f(x)=-u{1}{3}x+5 jest liczba:
Natalia:
Miejscem zerowym funkcji f(x)=−
1
3
x+5 jest liczba: A. 5 B.15 C.−
1
3
D.0 Proszę o rozwiązanie tego zadania
24 lis 19:29
Ditka:
0=−
1
3
x+5 −5=−
1
3
x x=15
24 lis 19:40