oblicz
plumplum: Rez−3Imz=0
x+iy−3(x+iy)=0
x+iy−3x−3iy=0
x−3y=0
...
co dalej z tym?
24 lis 17:23
J:
| | 1 | |
..nic ... y = |
| x lub x = 3y .. |
| | 3 | |
24 lis 17:24
plumplum: i od razu:
Re(Iz)≥1
24 lis 17:25
J: Iz , to Imz ..?
24 lis 17:27
plumplum: właśnie jest napisane Iz, chyba że to błąd i miało być Imz
24 lis 17:28
J:
to może tak.. z = x + iy Imz = y Re(y) = y .... y ≥ 1 ..
24 lis 17:30
plumplum: dzięki!
z+2/i−1 = 3z+i/2+i
po przemnożeniu, dodaniu itd. wyszło mi
5x+5iy−2ix+2y+5+3i=0
po pogrupowaniu wyszło
5x+2y+5+i(5y−2x+3)=0
co z takim czymś zrobić?
24 lis 17:35
J:
Re = 0 oraz Im = 0
24 lis 17:36
plumplum: a powiedz mi, kiedy wynik zapisujemy jako np z1=√2−i a kiedy x=√2, y=1/2 ?
24 lis 17:55