matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2
3:
jaka postac bedzie mial wzor na delte jezeli a=0 i b rozne od 0 czy to bd Delta=−4ac ?
24 lis 17:18
J:
Δ = b
2
− 4ac = b
2
− 4*0*c = b
2
− 0 = b
2
..
24 lis 17:19
3:
a taki wzorek x=−c/b na co moze być
24 lis 17:20
J:
.. nie znam ...
24 lis 17:22