potęgi
Katarinka: Która z liczb jest większa:
x = 56 + 212 czy y = 512 − 224
17 lis 15:12
....:
y=(56+212)(56−212) to ci pewnie sprawilo trudnosc rozlozenie ze wzoru skroconego mnozenia
17 lis 15:20
Katarinka: po co ta zlosliwosc?
i jeszcze z bledem
17 lis 15:23
Godzio: czemu z błędem, tyle że trzeba dalej rozbić 56−212 żeby sprawdzic czy to wyrazenie nie jest
ujemne
17 lis 15:28
Katarinka: a nie lepiej to drugie z tego wzoru a2 − b2 zrobic?
17 lis 15:30
Godzio: a co zrobił
... ?
17 lis 15:33
Katarinka: xDDD dzieki ; ) ; D
17 lis 15:36