matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z ostrosłupów
Asia:
Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętości czworościanu foremnego o krawędzi równej 6 cm
24 lis 08:18
J:
a = 6
a
2
√
3
P
c
= 6*
4
1
a
2
√
3
V =
*H
3
4
2
a
√
3
H
2
= a
2
− (
h)
2
, gdzie h =
3
2
24 lis 08:36